Hvad er FOD?

FOD er et stævne for unge mellem 16 og 30 med interesse for folkemusik og –dans, eller bare mod på at prøve! FODs store styrke er, at der her bliver bundet bånd mellem folkemusikere og -dansere, hvad enten de er nybegyndere eller øvede. På stævnet medvirker deltagerne i Gruppespil og Storspil, hvori man arbejder sammen frem til det endelige show. Undervejs støder man på sjove workshops, pludselige jamsessions og dans og bal.

Gruppespil

På stævnet arbejdes der i mindre grupper bestående af både dansere og musikere, hvor man i fællesskab arrangerer nogle melodier med tilhørende dans, eller danse med tilhørende melodier.

Storspil/Stordans

Udover gruppearbejdet vil der være storspil og stordans, hvor alle deltagere bliver instrueret i musik og dans af udefrakommende instruktører. Storspil og stordans foregår samtidig, så her vælger man altså det ene – og det behøver ikke være det, man er mest rutineret i.

Workshops

Der vil være flere workshops i løbet af FOD – nogle vil blive arrangeret af instruktørerne, andre af udefrakommende og andre igen af deltagere på stævnet (også kaldet “fødderne”). Workshopsene kan bestå af dans og musik, men også af alt muligt andet, lige fra for eksempel massage til jonglering. Så hvis man har en god idé, er man altså mere end velkommen til selv at holde en workshop i løbet af stævnet – emnet er helt frit!

Bal

En af aftenerne på stævnet vil der være bal, hvor en folkemusikgruppe spiller op til dans – alle kan være med, og der vil typisk være en workshop i forbindelse med ballet, hvor man kan tilegne sig nogle basale færdigheder på et dansegulv.

Show

Stævnet kulminerer i et show, hvor alle deltagere viser hvad de har arbejdet med – både i grupperne og til storspil/stordans. Det er altid en fed og intens oplevelse at få lov at fyre arbejdet af for familie, venner og andre interesserede – og ikke mindst at se hvad de andre grupper har arbejdet med.

Jamsession og dans

Udover det skemalagte program vil der være frit slag til at jamme og danse, sludre med nye og gamle venner, drikke en øl, synge en sang eller bare have det rart – dagen og natten lang!