2017 Instruktører

Martin Myhr

Martin Myhr er født i 1960 i Trysil og har danset siden han var 12 år. Siden 1991 har han været freelance folkedanser på heltid. Han har været Norgesmester i Halling 7 gange, sidste gang i 2008. Han har opført mere end 2500 skoleforestillinger siden 1980. Han har danset i ”Frikar Dancecompagny” i fem år.

Einar Olav Larsen

Einar Olav Larsen (f. 1979) fra Verdal, Norge, har haft en omfattende virksomhed siden han gik ud af ”Spelemannskolen” ved Ole Bull Akademiet, Voss, i 2000, og i 2001/2002 fik han statens arbejdsstipendie for yngre/nyetablerede kunstnere. De sidste år har han været aktuel med sin egen trio, som musiker i Øystein Sundes orkester ”Meget i sløyd” og i finsk-norske Frigg. Sammen med bror Gjermund har han vundet i gruppespillet på ”Landskappleiken” tre år i træk. Af priser kan nævnes Osa-prisen, Hilmar Alexandersen musikpris, Ole Vig-prisen og ”Spellemannsprisen” 2015 sammen med Gjermund og Trondheimsolisterne.

Ivan Damgård

Ivan Damgård har spillet folkemusik på violin, mandolin og guitar næsten hele sit liv. Han har været nomineret til 4 DMA folk awards, og vandt i 2007 prisen som årets komponist for musikken til Spillemandsmessen. Han blev i 2014 udnævnt til rigsspillemand for “fordybelse i samt loyalt og fint spil af traditionel musik fra Læsø, særligt efter Madvig Vilsen, samt for sit omfattende arbejde med udgivelse af nodesamlinger”. Han har virket som instruktør på ROD, Furlejren, Konservatoriets folkemusiklinie og utallige kurser i regi af DGI og Spillemandskredsen. Han spiller i orkestrene Ostinat Expressen, Jydsk på Næsen og IntsåRing.

Birthe Jørgensen

Birthe Jørgensen er en garvet instruktør i folkedans og er blandt andet involveret i uddannelsen af nye folkedansinstruktører gennem sit virke hos Folkedans DK. Hendes deltagelse på FOD17 bliver et glædeligt gensyn med stævnet, da hun også var instruktør her i 2008. Hun elsker at lege med dansen ud fra et traditionelt afsæt og er det perfekte valg til at få Læsødansen til at leve